open-navfaktor-logo
search
Kina
Od posljedica zaraze koronavirusom preminulo 213 osoba
Bilans smrtno stradalih u epidemiji smrtonosnog korona virusa u Kini porastao je na 213 osoba, javlja Anadolu Agency (AA).
31.01.2020. u 08:45
get url
text
get url
text

Nacionalna zdravstvena komisija Kine saopćila je jutros da su u toj zemlji potvrđena 9.692 slučaja upale pluća uzrokovane novootkrivenim koronavirusom (2019-nCoV).

- U protekla 24 sata preminula su 24 pacijenta sa potvrđenom zarazom koronavirusom. Sumnja se da je 15.238 osoba zaraženo tim virusom - navodi se u saopćenju.

Desetine slučajeva zaraze koronavirusom potvrđene su i u Tajlandu, Japanu, Singapuru, Australiji, Maleziji, SAD-u, Francuskoj, Njemačkoj, Sjevernoj Koreji, Južnoj Koreji, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Kanadi, Vijetnamu, Italiji, Nepalu, Kambodži, Šri Lanki, Finskoj i Indiji.

Opasni korona virus prvi put se pojavio u kineskom gradu Wuhanu, a Odbor za vanredne situacije Svjetske zdravstvena organizacija (SZO) u četvrtak je epidemiju korona virusa proglasio hitnim stanjem od globalnog značaja. Odluku je saopćio generalni direktor SZO-a Tedros Adhanom Ghebreyesus u sjedištu UN-ove zdravstvene agencije u Ženevi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.