open-navfaktor-logo
search
Sud u Banjoj Luci
Odbijena žalba branioca: Darko Golić ostaje u pritvoru
Osnovni sud u Banjoj Luci odbio je žalbu na odluku o pritvoru ljekaru Darku Goliću, koji je osumnjičen za krivično djelo obljuba nad nemoćnim licem, potvrdio je njegov advokat Jevto Janković.
28.01.2020. u 17:03
get url
text

Janković je rekao da je takvu odluku donijelo Krivično vijeće Osnovnog suda Banja Luka u kojem, kako tvrdi, "jedan čovjek nije smio biti".

Prema njegovim riječima, rješenje je formalno doneseno u tužilaštvu i u sudu, a realno "na trećem mjestu".

- Ovo je pravno neosnovano, neistinito, a više od toga van svakog razuma. Pozivam javno da svi svjedoci odu sami u tužilaštvo i kažu šta hoće. Prema našim informacijama, reći će istinu, a ta istina nama odgovara. A tu su materijalni dokazi. Da bude još gore, zamislite da pravosudni organi znaju više nego tamo gdje je čovjek radio 35 godina, od čega je 16 bio direktor - kaže Janković.

Janković se žalio na pritvor, smatrajući da nema osnovane sumnje da je Golić počinio djelo, kao ni dokaza da će ometati istragu.

Kako saznaju Nezavisne, načelnik Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje Univerzitetskog kliničkog centra RS-a bi zbog ostanka u pritvoru mogao otpočeti štrajk glađu.

Načelnik Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Darko Golić uhapšen je 20. januara zbog sumnje da je počinio obljubu nad tridesetšestogodišnjim muškarcem koji je bio hospitalizovan u Univerzitetskom kliničkom centru.

Goliću je jednomjesečni pritvor odredio Osnovni sud u Banjoj Luci zbog bojazni od uticaja na svjedoke i ponavljanja krivičnog djela.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.