open-navfaktor-logo
search
Jedan u pritvoru
Optužnica za pokušaj silovanja u Prnjavoru: Napali 12-godišnjakinju u školskom dvorištu
Okružno tužilaštvo u Banjoj Luci podiglo je optužnicu protiv dvojice muškaraca iz Prnjavora osumnjičenih da su pokušali da siluju 12-godišnju djevojčicu u dvorištu Srednjoškolskog centra "Ivo Andrić" u Prnjavoru, krajem jula ove godine.
25.09.2020. u 12:24
get url
text

Optužnica je, kako saznajemo, podignuta protiv Mehmeda K. (21) i Milana N. (23). U Okružnom sudu Banja Luka saznajemo da je, nakon potvrđivanja optužnice, optuženom Mehmedu K. produžen pritvor zbog bojazni da će ponoviti ili dovršiti krivično djelo, dok će se drugooptuženi braniti sa slobode. Zbog osjetljivosti slučaja, detalji optužnice nisu poznati.

- Okružni sud u Banjoj Luci je donio rješenje kojim je odredio pritvor prema optuženom M. K., a nakon potvrđivanja optužnice, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo pokušaj obljube sa djetetom mlađim od petnaest godina. Pritvor po ovom rješenju može trajati do izricanja prvostepene presude, a najduže dvije godine od potvrđivanja optužnice uz obaveznu kontrolu opravdanosti pritvora koja će se vršiti svaka dva mjeseca od dana donošenja posljednjeg rješenja o pritvoru - naveli su u Okružnom sudu Banja Luka.

Silovanje je, kako nezvanično saznajemo, spriječeno kada je drugar napadnute djevojčice pozvao policiju, koja je uhapsila osumnjičeni dvojac. Njih dvojica su bili u alkoholisanom stanju kada su napadnutu djevojčicu i njenog prijatelja zatekli u školskom dvorištu, da bi potom njega otjerali i uzeli mu telefon.

Međutim, dječak je potom izašao na ulicu, uspio zaustaviti automobil i vozačevim telefonom je o svemu obavijestio policiju, koja je ubrzo uhapsila nasilnike. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.