open-navfaktor-logo
search
MUP RS-a
Osumnjičena dvojica Banjalučana: Prevarama dolazili u posjed bošnjačke imovine
Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS-a podnijela je danas Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka izvještaj protiv dvije osobe zbog sumnje da su počinili šest krivičnih djela.
27.05.2021. u 13:33
get url
text

Kako nezvanično saznajemo, izvještaji su podneseni protiv Duška Jovića, a koji se ranije zvao Dušan Vukajlović i Aleksandra Lapčevića, obojica iz Banje Luke, a sumnjiče se za krivična djela prevara, dva djela falsifikovanje isprave, zatim oštećenje i oduzimanje tuđe stvari, navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja i pokušaj prevare u sticaju sa navođenjem na ovjeravanje neistinitog sadržaja.

Kako je danas potvrđeno iz MUP-a, oni se sumnjiče da su od januara do jula 2020. godine po prethodnom dogovoru, a u namjeri da na području Banje Luke na nezakonit način dođu u posjed nekretnina i građevinskog zemljišta, u jednom slučaju stavili, a u drugom slučaju pokušali staviti, u pravni promet falsifikovane lične isprave kao i falsifikovane punomoći notara u Srbiji i Hrvatskoj.

- Potom bi nekretnine i građevinsko zemljište do kojih su dolazili na taj način, dalje prodavali ili namjeravali da prodaju trećim licima, čime su sebi pribavili imovinsku korist - saopćeno je iz MUP-a RS-a.

Ovim krivičnim djelima oštećeno je više osoba, a kako nezvanično saznajemo, uglavnom se radi o osobama bošnjačke nacionalnosti.

- Policijski službenici pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka nastavljaju dalji rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju drugih krivičnih djela počinjenih na sličan način od strane navedenih ali i drugih osoba - istakli su iz MUP-a RS-a.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.