open-navfaktor-logo
search
Na prijedlog Tužilaštva
Osumnjičenom za pokušaj ubistva u Brčkom produžen pritvor
Na prijedlog Tužilaštva Brčko distrikta BiH nadležni sud u Brčkom produžio je pritvor O. H. (32) osumnjičenom da je prošlog mjeseca u brčanskom naselju Prutače pokušao ubistvo N. A..  
13.04.2021. u 15:34
get url
text

Pritvor je produžen zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog, usljed čega mu je 12. marta i određen, samo dan nakon što je uhapšen.

- Tužilaštvo Distrikta, u saradnji s Policijom, vodi istragu protiv O. H. zbog sumnje da je 10. marta u naselju Prutače pucao iz pištolja na N. A. u namjeri da ga liši života. Sumnja se da je iz tog oružja, kojeg je nelegalno posjedovao, ispalio dva hica od kojih je jedan pogodio oštećenog u predjelu stomaka nanijevši mu teške tjelesne povrede. Nakon toga, on se automobilom udaljio u nepoznatom pravcu, dok je
oštećeni prevezen u brčanski medicinski centar gdje je zadržan na liječenju - naveli su iz Tužilaštva.

Dodaju da je događaju kvalificiranom kao pokušaj ubistva prethodila kraća rasprava između njih dvojice kojom su nastavili konflikt započet u Brčkom.

- Prije isteka jednomjesečnog pritvora, koji mu je određen odmah nakon hapšenja i tužilačkog ispitivanja, Tužilaštvo je predložilo produženje ove mjere prema osumnjičenom. Prihvativši tužilački prijedlog Sud je usljed opasnosti od bjekstva produžio pritvor O. H. za još dva mjeseca. U međuvremenu, Tužilaštvo i policija nastavljaju istragu krivičnih djela ubistva u pokušaju i neovlaštene nabavke, držanja ili prodaje oružja ili bitnih dijelova za oružje - navode iz Tužilaštva Distrikta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.