Banja Luka

Otkrivena još jedna laboratorija skanka, uhapšena dvojica Tuzlaka

Objavljeno: 17.07.2019. u 09:57

Nezvanično, uhapšeni su Ammar Jusić (25) i Filip Cipra (23)

FOTO: ILUSTRACIJA

Improvizovana laboratorija za uzgoj droge pronađena je jučer u jednoj kući u Banjoj Luci, a slobode su lišene dvije osobe, potvrđeno je iz policije.

Nezvanično, uhapšeni su Ammar Jusić (25) i Filip Cipra (23), koji imaju prebivalište u Tuzli.

Laboratorija, kako se saznaje, sagrađena u potkrovlju kuće, bila je od metalne konstrukcije, a pronađeni su i drugi predmeti i sredstva namijenjeni za vještački uzgoj skanka.

Unutrašnjost je bila obložena reflektujućom folijom, a bile su postavljene led lampe, elektronski uređaj za mjerenje vlažnosti, te gnojivo.

Iz policije dodaju da se uhapšeni terete se da su izvršili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

Dodaju da nastavljaju s preduzimanjem aktivnostima usmjerenih na suzbijanje i rasvjetljavanje krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga i nedozvoljenog uzgoja biljaka iz kojih se preradom može dobiti opojna droga.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije