Složena situacija

Panika na Rabu u Hrvatskoj: Dio grada evakuiran zbog opasnog plina

Objavljeno: 26.06.2019. u 08:14

Jako je opasno. Plin propan butan je dosta opasan i ima nisku granicu eksplozivnosti, kazali su vatrogasci

Rab

Zbog istjecanja opasnog plina dio Raba u Hrvatskoj je evakuiran. Vatrogasci ističu da je situacija i dalje opasna, te ne mogu procijeniti koliko će to potrajati.

Navode da se čisti zemljište, te zaliha nakupljenog plina kroz komunalnu infrastrukturu, a sve vrijeme se situacija prati i rade mjerenja, piše Index. Još se ne može sa sigurnošću reći kolika je količina plina istekla i ušla u zemljanu površinu. Plin se otpušta iz zemlje, a ekipe na terenu pokušavaju to održati na nekom nivou gledajući sigurnost građana.

-Jako je opasno. Plin propan butan je dosta opasan i ima nisku granicu eksplozivnosti - kazali su vatrogasci. Još u ponedjeljak u večernjim satima utvrđena je prisutnost plina na području historijske gradske jezgre, i to oko dijela Kaldanca. Došlo je do puknuća plinskog cjevovoda i kroz tu je rupu plin iscurio u zemlju.

-Mi ispod gradske jezgre imamo jezero plina. Uspjeli smo ograničiti kretanje i sad možemo samo čekati da priroda odradi svoje i da se ta koncentracija očisti. Ozračujemo unutrašnje otvore, kanalizacijske otvore i konstantno mjerimo koncentraciju plina - kazali su vatrogasci.

Štab civilne zaštite grada Raba kontinuirano prati situaciju, koordinira sa svim službama na terenu te će o daljnjem razvoju situacije obavijestiti javnost.

Izvor:   Index

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije