open-navfaktor-logo
search
Namamio je putem Facebooka
Pedofil iz Beograda optužen da je u šumi kod Žepča napastvovao djevojčicu (14)
Sudija za prethodno saslušanje Općinskog suda u Žepču potvrdio je optužnicu koju je Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona podiglo protiv Saše Selitaja iz Beograda, državljanina Srbije, zbog krivičnog djela spolni odnošaj s djetetom, saopćilo je zeničko Tužilaštvo.
07.06.2021. u 14:22
get url
text

Prema navodima iz optužnice, Selitaj je 7. marta ove godine, na lokalitetu "Vidovine", u mjestu Golubinja kod Žepča oko 10 sati, iskoristio psihičku i
fizičku nezrelost i mladu životnu dob djevojčice (rođena 2007. godine) i sa njom imao spolni odnos.

Djevojčica je, kako se navodi u optužnici, po prethodnom dogovoru putem društvenih mreža, došla da se nađe sa njim na autobuskom stajalištu u Begovom Hanu.

- Kada su krenuli u šetnju u pravcu navedenog lokaliteta i kada su zašli u šumu i došli do jedne velike stijene pored Golubinjskog potoka, u namjeri da zadovolji svoj spolni nagon iskoristio njenu psihičku i fizičku nezrelost i mladu životnu dob te nakon što se dijete skinula i on skinuo svoju odjeću nakon čega su imali vaginalni spolni odnos, čime je počinio krivično djelo Spolni odnošaj sa djetetom iz člana 207. stav 1.KZFBiH - navodi se u optužnici.

Podsjetimo, državljanina Srbije koji je napastvovao djevojčicu uhvatili su mještani Begovog Hana i zadržali ga do dolaska policije.

U Begov Han je iz Srbije doošao autobusom, gdje ga je ona sačekala.

Radnici lokalnog autootpada na nadzornim kamerama su ga vidjeli kako grli i ljubi dijete, a potom su alarmirali roditelje djevojčice i druge mještane koji su ga uhvatili u šumi.

U trenutku kad je uhvaćen u ruci je nosio crveni karanfil.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.