open-navfaktor-logo
search
Svjedočila maloljetnica
Početak suđenja za ubistvo u Banjoj Luci zatvoreno za javnost
Isključenje javnosti tražio je okružni javni tužilac Dalibor Vrećo
04.11.2019. u 13:30
get url
text

Početak suđenja Banjalučaninu Aleksandru Bubnjeviću (28) optuženom za ubistvo sugrađanina Miroslava Tatića (52), u Okružnom sudu Banja Luka danas je zatvoreno za javnost. Razlog je zaštita maloljetnice N. Ć. koja je bila indirektni svjedok ovog slučaja i koja je danas o tome govorila u banjalučkoj sudnici.

Isključenje javnosti tražio je okružni javni tužilac Dalibor Vrećo, a zahtjevu se nije protivio branilac optuženog Živko Bojić. Bubnjević je samo kratko rekao "nemam komentar". Okružno tužilaštvo u Banjoj Luci u septembru je podiglo optužnicu protiv Bubnjevića zbog ubistva Miroslava Tatića (52) koje se dogodilo u junu ove godine. U optužnici se navodi da je 19. juna 2019. godine oko 23 sata u Ulici Branka Popovića u Banjoj Luci došao do kuće u kojoj je živio Tatić, nakon čega se vanjskim stepenicama popeo na sprat kuće. Tu je iz neposredne blizine pucao u Tatića iz pištolja koji je donio sa sobom.

- Iz neposredne blizine pucao je u pravcu oštećenog, ispalivši jedan projektil koji ga je pogodio u lijevu polovinu prednje strane grudnog koša, a izašao u desnoj polovini leđa. Nanesena mu je prostrijelna rana kroz srce, usljed čega je ubrzo nastupila smrt – ističe se u optužnici.

Kao što smo ranije pisali, Bubnjević je do kuće Tatića kritične večeri došao sa svojom maloljetnom djevojkom. On je bio u sukobu sa sinom ubijenog, Dejanom Tatićem, zbog djevojke.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.