Kako je potvrđeno iz MUP-a Kantona Sarajevo, riječ je o 71-godišnjem H. H. iz Sarajeva.

Nesreća se dogodila u 19.35 sati na kolovozu kružnog toka, raskrsnice ulica Hrasnička cesta - Umihane Čuvidine - Seada Bublina.

Uviđajem je utvrđeno da je došlo do nekontrolisanog kretanja vozila preko izdignutog dijela kružnog toka i udara u metalni stub saobraćajnog znaka, a zatim je došlo do skretanja vozila van kolovoza i udara u metalni stub ulične rasvjete.

Scene na mjestu nesreće bile su zaista dramatične. Prema izjavama očevidaca, u samo par minuta veliki broj građana je dotrčao do vozila i pokušavao pomoći unesrećenom.

Njega je za kratko vrijeme zbrinula Hitna pomoć, koja ga je prevezla u bolnicu, gdje je, uprkos naporima ljekara, u 21.25 sati preminuo.

-  Uviđaj  su obavili dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke. Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage nastavljaju rad na dokumentovanju navedene saobraćajne nesreće - naveli su iz MUP-a KS.