open-navfaktor-logo
search
Akcija "Alfa"
Policija hapsi i pretresa četiri lokacije u Foči i Kiseljaku zbog prodaje droge
Policijski službenici SIPA-e danas su započeli pretrese na četiri lokacije na području Foče i Kiseljaka, zbog postojanja osnova sumnje da su dva osumnjičene osobe počinile krivično djelo "Organizovani kriminal" u vezi sa krivičnim djelom "Neovlašten promet opojnim drogama".
03.11.2021. u 09:44
get url
text

Operativna akcija „Alfa“ se odnosi na pretres osoba, stambenih objekata i pokretnih stvari koje su u vlasništvu ili ih koriste osumnjičeni, kao i privremeno oduzimanje predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u izvršenju navedenih krivičnih djela.

Pretresi se vrše po naredbama Suda Bosne i Hercegovine a u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Srednjobosanskog kantona, saopćila je SIPA.

Iz Tužilaštva BiH su saopćili da je akcija realizovana po njihovom nalogu, u sklopu predmeta u kojem su ostvarili značajnu saradnju sa partnerskim institucijama Republike Slovenije, a sa ciljem procesuiranja osoba osumnjičenih za krijumčarenje više od 80 kilograma opojne droge marihuana-skank, koja je ranije zaplijenjena na području Slovenije, a prema prikupljenim dokazima, krijumčarena je iz BiH prema zemljama EU-a.

Dodali su da su u toku hapšenja na području općina Кiseljak i Foča, te da će uhapšene osobe biti predate postupajućem tužiocu u zakonskom roku, a on će ispitati osumnjičene i nakon toga donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.