open-navfaktor-logo
search
Naivnost
Policija isražuje prevaru: Obećala skinuti crnu magiju, ukrala 25.300 KM
Lakovjernoj Banjalučanki je na kućnu adresu došla mlađa žena i saopćila joj da će iz njene kuće ubrzo neko umrijeti, te da ona može skinuti tu magiju uz naplatu usluge
02.12.2019. u 13:13
get url
text

Banjalučka policija istražuje prevaru koje se dogodila u Banjoj Luci kada je od jedne lakovjerne Banjalučanke ukradeno 25.300 KM

Naime, nadležnoj policijskoj stanici Policijske uprave Banja Luka, oštećena je prijavila da joj je na kućnu adresu došla nepoznata mlađa žena i saopćila joj da će iz njene kuće ubrzo neko umrijeti, te da ona može skinuti tu magiju uz naplatu usluge. Banjalučanka je iznijela novac u iznosu oko 25.300 KM, koji je, kako saznajemo, bio u koverti.

Nakon toga nepoznata žena, koja je prema nezvaničnim saznanjima Romkinja, zatražila je od oštećene da joj donese potrebne stvari za skidanje magije, a potom iskoristila njeno odsustvo i udaljila se u nepoznatom pravcu.

- O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka. Slijedi podnošenje izvještaja zbog počinjenog krivičnog djela. Policijska uprava Banja Luka apeluje na sve građane da čuvaju svoju imovinu, te da zaštite sebe od ovakvih i sličnih krivičnih djela – saopćeno je danas iz PU Banja Luka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.