open-navfaktor-logo
search
Banja Luka
Predložen pritvor za sedmericu uhapšenih u akciji "Kodeks"
Okružno javno tužilaštvo Banja Luka predložilo je pritvor za sedmericu uhapšenih u akciji "Kodeks" u kojoj su uhapšeni osumnjičeni za nedozvoljenu proizvodnju i promet droge.
08.12.2021. u 09:22
get url
text

Pritvor je predložen za Milorada Vukovića, Filipa Bojića, Petra Marjanovića, Vladimira Zečića, Sašu Mirkovića, Aljošu Marića, Gorana Đuricu, svi iz Banje Luke.

Prijedlog za određivanje mjere pritvora Okružnom sudu u Banjoj Luci, upućen je zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, a za Mirkovića i Marića i za krivično djelo omogućavanje uživanja droga.

- Prijedlog za pritvor, zajedno sa prijedlogom Sudu za raspisivanjem potjernice stavljen je i za osumnjičenog B. L. rođen 1999. godine iz Banje Luke, koji nije dostupan organima gonjenja - navedeno je iz Tužilaštva.

VEZANI TEKST - Akcija "Kodeks": Osumnjičeni banjalučki dileri predati Tužilaštvu

U pitanju je Banjalučanin Luka Brković.

Svi se terete da su od 2020. godine do 6. decembra 2021., nabavljali i prodavali marihuanu i kokain korisnicima na području Grada Banja Luka.

- Tužilac je određivanje mjere pritvora predložio zbog bjekstva osumnjičenog, zbog postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke, te zbog naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo - saopćeno je iz banjalučkog Tužilaštva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.