Drama u Hotonju

Prekinuta utakmica Želje i Valtera, napadnuti roditelji, intervenisala policija

Objavljeno: 26.05.2019. u 22:46

Sport je danas u Hotonju poražen

FOTO: fk željezničar

Roditelji polaznika Omladinske škole FK Željezničar fizički su napadnuti na utakmici između cicibana FK Željezničar i Škole fudbala Valter. Susret je potom prekinut uz intervenciju MUP-a Kantona Sarajevo.

Danas su dječaci do devet godina Omladinske škole FK Željezničar i Škole fudbala Valter igrali utakmicu koja je trebala isticati poruke fer pleja, druženja i sportskog nadmetanja. Međutim, sport je danas u Hotonju poražen.

- U toku pomenutog susreta, roditelji naših omladinaca su planski napadnuti hladnim oružjem, a prema riječima očevidaca napad se desio od strane jednog roditelja iz ŠF Valter i nekoliko nepoznatih osoba. Uslijedio je prekid utakmice i dolazak pripadnika MUP-a KS, dok su počinioci pobjegli - saopćeno je iz Željezničara.

- Djeca između šest i devet godina, koja od sporta očekuju najljepše životne priče, danas su doživjela traume i apelujemo na nadležne organe da u što kraćem roku počinioce ovog sramnog napada sankcionišu kako bi na sportskim terenima pobijedio sport - dodaje se u saopćenju.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije