Naime, policiji na području Jajca prijavljeno je da je nepozata osoba u nekoliko navrata u periodu od 15. februara do 5. aprila, u različitim vremenskim terminima i na različitim lokacijama na području općine Jajce, otrovala čak 35 pasa, vlasničkih i lutalica.

Psi su trovani tako što im je otrov miješan sa hranom i ostavljan na mjestima gdje su se skupljali, a veterinarska služba uspjela je spasiti 13 životinja.

VEZANI TEKST - Otrov stavljaju u kobasice: Zbog trovanja životinja djeca su traumatizirana, mrtvi psi leže po jajačkim ulicama

- Odmah po zaprimljenoj prijavi policijski službenici su poduzeli potrebne mjere i radnje. Operativnim radom na terenu pripadnika Odjela kriminalističke policije PU Jajce i policijskih službenika PS Jajce došlo se do saznanja o počiniocu. On je sinoć lišen slobode i u saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom protiv njega će se poduzimati zakonom predviđene mjere i radnje - kazao je za Faktor portparol MUP-a SBK Hasan Hodžić. 

Hodžić je pojasnio da je za ovo krivično djelo predviđena novčana ili zatvorska kazna do šest mjeseci, a u težim slučajevima počinilac se može kazniti i sa zatvorom do jedne godine.