open-navfaktor-logo
search
Sud BiH
Pritvoreni Bukva, Buhać, Karadžić i Dangubić
Sud Bosne i Hercegovine je u predmetu Ognjen Orašanin i drugi odredio pritvor Kemalu Bukvi, Zoranu Buhaću, Saši Karadžiću i Željku Dangubiću. Pritvor po ovom rješenju Suda može trajati najduže jedan mjesec ili do nove odluke Suda, računajući od dana hapšenja. 
30.12.2022. u 11:01
get url
text

Pritvor dakle može trajati do 26. januara 2023. godine, saopćeno je iz Suda BiH. 

Osumnjičenima je određen pritvor zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo organizirani kriminal, u vezi s krivičnim djelima neovlašteni promet opojnim drogama, pranje novca, pomoć počinitelju poslije učinjenog krivičnog djela. 

VEZANI TEKST - Novcem od kokaina kupovali vozila i nekretnine: Zatražen pritvor za Bukvu, Buhaća, Karadžića i Dangubića

Protiv ovog rješenja dozvoljena je žalba Krivičnom vijeću Suda BiH u roku od 24 sata od prijema pismenog otpravka rješenja. Žalba protiv ovog rješenja ne zadržava izvršenje istog, navodi se u saopćenju. 

- Osumnjičeni su pod istragom zbog postojanja osnovane sumnje da su Kemal Bukva, Zoran Buhać i Saša Karadžić počinili krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama, a Saša Karadžić i Željko Dangubić i krivično djelo pomoć počiniocu poslije učinjenog krivičnog djela - saopćilo je ranije Tužilaštvo BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.