Osumnjičena za krađu

Privedena djevojka koja se lažno predstavljala kao volonterka udruženja Pomozi.ba

Objavljeno: 23.09.2019. u 15:14

Portparol MUP-a Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić kazao je da je djevojka pozvana u prostorije Druge policijske uprave radi utvrđivanja identiteta, a zbog sumnje da se može dovesti u vezu sa krivičnim djelom krađa

FOTO: Facebook Pomozi.ba

U Sarajevu je danas privedena djevojka čiju fotografiju su objavili na Facebook stranici udruženja Pomozi.ba, a za koju se sumnja da se lažno predstavlja i traži novac za bolesno dijete.

Portparol MUP-a Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić kazao je da je djevojka pozvana u prostorije Druge policijske uprave radi utvrđivanja identiteta, a zbog sumnje da se može dovesti u vezu sa krivičnim djelom krađa, koje je počinjeno u ranijem periodu.

- Ona je pozvana u službene policijske prostorije radi utvrđivanja identiteta - kazao je Hadžiabdić.

Podsjećamo, nepoznata djevojka je tražila novac od građana navodeći da ga sakuplja za liječenje bolesne djece u ime organizacije Pomozi.ba., a što su iz ovog udruženja demantovali, te zamolili građane da pomognu u identifikaciji prevarantice.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije