open-navfaktor-logo
search
Gaza
Protest podrške Palestincima koji štrajkuju glađu u izraelskim zatvorima
Yasir Mizhir, predsjednik Udruženja zatvorenika, izjavio je da na ovaj način žele pružiti podršku zatvorenicima u izraelskim zatvorima. Podsjetio je da trenutno glađu štrajkuje osam Palestinaca
27.08.2019. u 10:11
get url
text

Protest podrške Palestincima u izraelskim zatvorima koji štrajkuju glađu i koji su lošeg zdravlja, održani su u Gazi.

Desetine osoba izašlo je na ulice kako bi dalo podršku Palestincima koji se nalaze u izraelskim zatvorima. Okupljeni su se i molili za zatvorene Palestince da što prije izađu na slobodu.

Yasir Mizhir, predsjednik Udruženja zatvorenika, izjavio je da na ovaj način žele pružiti podršku zatvorenicima u izraelskim zatvorima. Podsjetio je da trenutno glađu štrajkuje osam Palestinaca.

FOTO: Anadolija

Izraelske snage rutinski sprovode akcije hapšenja Palestinaca u okupiranoj oblasti na Zapadnoj Obali pod izgovorom da ih traže vlasti Izraela.

Zvanični podaci palestinske strane pokazuju kako se u izraelskim zatvorima nalazi oko 6.000 Palestinaca, među kojima 450 u administrativnom pritvoru, a 250 je maloljetnika. Među njima je 1.800 onih koji imaju zdravstvene probleme i 700 koji imaju potrebu za svakodnevnom medicinskom pomoći.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.