open-navfaktor-logo
search
Presuda
Radivoj Savić ide u zatvor zbog krvavog napada u kafani u Bosanskoj Gradišci
On je ranije priznao krivicu, što je sud prihvatio
05.07.2019. u 14:22
get url
text

Radivoj Savić (30) iz Bosanske Gradiške osuđen je u Okružnom sudu Banja Luka na tri godine i dva mjeseca zatvora jer je nožem izbo Slobodana Vasiljevića (30) i Milana Panića (27) u januaru ove godine u kafani kod Bosanske Gradiške.

Prema presudi koju je izreklo vijeće kojim je predsjedavao sudija Branimir Jukić, Savić je proglašen krivim za pokušaj ubistva Vasiljevića i teško povređivanje Panića. On je ranije priznao krivicu, što je sud prihvatio.

Banjalučko Okružno javno tužilaštvo teretilo je Savića za krvavi napad koji se dogodio 17. januara u kafani "Dejanac" na benzinskoj pumpi u Čatrnji kod Bosanske Gradiške. Prema optužnici, Savić je prvo prilazio stolu žrtava u kafani, provocirao ih je i prijetio da će ih ubiti i zaklati.

Nakon kraće rasprave, Vasiljević i Panić su izbacili Savića napolje. On je ispred kafane udario pesnicom Panića, a ovaj mu je uzvratio udarac.

- Tada se sve smirilo i optuženi Savić je otišao, a Vasiljević i Panić su se vratili za kafanski sto. Nedugo zatim, Savić se vratio i ušao u kafanu noseći nož u ruci. Odmah je nasrnuo na Vasiljevića i ubo ga u grudi, te mu nanio tešku povredu, a zatim je napao Panića i posjekao ga po leđima iako ga je on, braneći se, uspio udariti stolicom – stoji u optužnici.

Savić je zatim pobjegao, ali ga je policija ubrzo pronašla i uhapsila.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.