open-navfaktor-logo
search
Nakon eksplozije
Radnik pumpe priključen na aparate, drugi teško povrijeđeni muškarac zasad stabilno
Aleksandar Karač iz Branjeva zadobio teške opekotine, kao i povrede glave i grudnog koša. Više sreće u nesreći imao je Gojko Krstić (59) iz okoline Loznice, koji je smješten na Ortopediji i traumatologiji banjalučkog UKC-a 
24.12.2019. u 09:33
get url
text

Aleksandar Karač iz Branjeva kod Zvornika, radnik na benzinskoj pumpi "Nešković" u Šepku, koji je u jučerašnjoj eksploziji teško povrijeđen, smješten je u Jedinicu za intenzivno liječenje Klinike za anesteziologiju i reanimatologiju Univerzitetsko-kliničkog centra Tuzla i u izuzetno je teškom stanju.

Kako je jutros za Faktor potvrdila glasnogovornica ove zdravstvene institucije Ersija Aščerić Mujedinović, on je zadobio teške opekotine, kao i povrede glave i grudnog koša.

- Pacijent A. K. je u izuzetno teškom stanju. Priključen je na aparat za mehaničku ventilaciju - kazala nam je Aščerić Mujedinović.

Sve dalje prognoze su krajnje neizvjesne.

Više sreće u nesreći imao je drugi teško povrijeđeni muškarac, Gojko Krstić (59) iz okoline Loznice, koji je iz zvorničke bolnice jučer popodne prevezen u Banju Luku.

Njegovo zdravstveno stanje zasad je stabilno, bit će operisan i zadržan na daljem liječenju, rekli su nam iz banjalučkog UKC-a.

- Pacijent G. K. (1960) hospitalizovan je u Klinici za ortopediju i traumatologiju. Prema riječima načelnika ove klinike dr. Nikole Bojića, pacijent je zadobio frakturu lobanje i otvoreni prijelom lijeve ruke. Njegovo zdravstveno stanje za sada je stabilno i u toku su pripreme za hirurško zbrinjavanje. Ostaje na daljnjem liječenju i praćenju u ovoj Klinici - rečeno je jutros za Faktor iz UKC-a.

Pet osoba je nakon zbrinjavanja u Općoj bolnici Zvornik pušteno na kućno liječenje, dok je jedna žena prevezena i zbrinuta u lozničkoj Općoj bolnici.

Glasnogovornica te zdravstvene ustanove Dragana Mitrović rekla je jučer da je povrijeđena žena sa posjekotinom na čelu hospitalizovana na Hirurgiji, te da je van životne opasnosti.

U nesreći je, kako je potvrđeno jučer, život izgubio državljanin Srbije Zoran Avramović (49) iz Loznice.

On je, prema izjavama očevidaca, u trenucima dok je gorivo pod ptritiskom istjecalo iz stanice za točenje, izašao iz vozila i pješice krenuo ka pumpi da vidi šta se dešava.

U tom trenutku došlo je do kobne eksplozije.

Ekspplozija se, kako smo ranije objavili, dogodila jučer u 10.40 sati, nakon što se, kako su ispričali očevici, automobil iz kojeg je prethodno izašao vozač, sam otisnuo i udario u stanicu za točenje goriva, te je došlo do curenja.

Nedugo potom, začula se jaka eksplozija koja je doslovno sravnila sa zemljom benzinsku pumpu, uništila više vozila, a nastupila je šteta i na okolnim objektima.

Uviđaj na mjestu nesreće, zajedno sa pripadnicima PU Zvornik, jučer je obavila dežurna tužiteljica Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina Bojana Lazarević, koja je naložila obdukciju tijela stradalog, te druge mjere i radnje kojim će biti rasvijetljene sve okolnosti ove nesreće.

 

Eksplozija šepak

Pumpa izgorjela do temelja. Više na: https://bit.ly/395JSG8

Posted by Faktor.ba on Monday, December 23, 2019
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.