Dodik-Ivancov

Razgovarano o detaljima posjete Sergeja Lavrova Banjoj Luci

Objavljeno: 03.09.2018. u 10:48

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i ambasador Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini Petar Ivancov razgovarali su danas o detaljima posjete ministra vanjskih poslova Ruske Federacije Sergeja Lavrova, saopćeno je iz kabineta entitetskog predsjednika

Po ranijim najavama, Lavrov će, 17. septembra, tokom posjete BiH, razgovarati s rukovodstvom RS-a, te prisustvovati osveštavanju temelja za izgradnju "Rusko-srpskog pravoslavnog centra" u Banjoj Luci.

Dinamika i tok izgradnje tog objekta, koji predstavlja dokaz, kako se dodaje u saopćenju, povezanosti srpskog i ruskog naroda, bila je jedna od tema današnjeg sastanka Dodikova i Ivancova.

Dodik je također izrazio zadovoljstvo povodom predstojeće posjete RS-u i gubernatora Sankt Peterburga Georgija Poltavčenka.

Na sastanku u Banjoj Luci je bilo riječi i o daljem unapređenju odnosa Ruske Federacije i ovog bh.entiteta, a razmijenili su mišljenja i o ostalim aktuelnim pitanjima u RS i BiH.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije