Šarović je rekao da ako padne Dodik, a pašće na izborima, cijela imperija se ruši kao domine, te istakao da posebno želi naglasiti osudu svakog ko šuruje sa predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanović, koji omalovažava srpski narod.

- Milanović je izjavio da mu se gadi Srbija i srpski narod, a pojedini kao Dodik sa njim banči u Laktašima. To nek mu je na sramotu, želim to da istaknem jer je očigledno i potpuno jasno da Dodik vodi hrvatsku politiku, što još jednom osuđujem - rekao je Šarović.

Jelena Trivić, kandidat za predsjednika Republike Srpske, rekla je da se u Istočnoj Ilidži osjeti pobjednička atmosfera, te da joj je drago da su sve stranke opozicije snažno stale iza zajedničkih kandidata.

- Očekujem pobjedu gospodina Mirka Šarovića i mene na pojedinačnim izborima. Poručujem da je Republika Srpska sigurna u našim rukama, mi znamo kako da zaustavimo političko ludilo u BiH, to najbolje zna Mirko Šarović. Pobijedit ćemo korupciju, otvoriti prostor za više investicija i nova zapošljavanja, a samim tim osigurati sredstva za reformu zdravstva i obrazovnog sistema - poručila je Trivić.