- Nakon utvrđivanja potrebnih činjenica i potvrđivanja osnova sumnje, na prijedlog SIPA-e, Sud BiH i Tužilaštvo BiH izdali su naredbe za pretrese i lišenja slobode koje su realizovane u saradnji sa policisjkim službenicima MUP-a KS, MUP-a Tuzlanskog kantona, Granične policije BiH i Federalne uprave policije - saopćeno je iz SIPA-e.

Prilikom realizacije operativne akcije, pripadnici SIPA-e obavili su pretrese na četiri lokacije i uhapsili tri osobe zbog sumnje da su počinile krivično djeloorganizovani kriminal, u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama.

Tokom pretresa osoba, stambenih i poslovnih objekata i pokretnih stvari, otkriveno je i privremeno oduzeto 560 grama kokaina, jedno manje pakovanje heroina, dva pištolja, više mobilnih telefona, novac, te druge predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku.

Osumnjičeni su privedeni u prostorije SIPA-e i nad njima se vrši kriminalistička obrada, nakon čega će, u skladu sa odredbama Zakona o krivičnom postupku Bosne i Hercegovine, uz odgovarajući izvještaj, biti predata u nadležnost Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, navodi se u saopćenju.