open-navfaktor-logo
search
Tragedija
Sjeverna Makedonija: Troje djece poginulo, sedmoro povrijeđenih u eksploziji plina
Troje djece je poginulo, a sedam osoba povrijeđeno u eksploziji plina u selu Romanovce u Kumanovu, potvrdio je ministar zdravlja Sjeverne Makedonije Venko Filipče.
23.02.2020. u 16:32
get url
text

Stradala djeca bila su uzrasta od šest, osam i devet godina, a među povrijeđenima je još jedno dijete i trudnica.

Hospitalizirano je sedam pacijenata s opekotinama.

- Četiri osobe su smještena u Kliničkom centru, a tri u staroj Gradskoj bolnici. Od četiri smještena ovdje, dvoje je na klinici za plastičnu hirurgiju, dva muškarca u 60-ima, a dvije žene u 40-im i 45-im godinama na odjelu intenzivne njege - rekao je ministar Filipče.

Prema njegovim riječima, među tri pacijenta u staroj Gradskoj bolnici u Skoplju jedna je 40-godišnja žena na Odjelu intenzivne njege, jedna mlađa žena u 20-ima, koja je trudna, i dijete koje ima mali procenat opekotina.

- Od sedam pacijenata, četvoro je bilo s opekotinama i bilo je u životnoj opasnosti. Nažalost, imamo informacije da je troje djece poginulo na licu mjesta - rekao je ministar Filipče.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Sjeverne Makedonije navelo je da je jutros izbio požar u kumanovskom selu Romanovce, gdje su na mjestu nesreće poginula tri maloljetnika, starosti osam, devet i 11 godina, a šest je odvedeno u Opštu bolnicu u Kumanovu, gdje su konstatovane ozbiljne tjelesne povrede i zbog težine povreda prebačeni su na Klinički kompleks Majke Tereze u Skoplju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.