Bosanska Gradiška

Skupljao novac za oboljelog dječaka, pa sebi uzeo 6.000 maraka

Objavljeno: 21.09.2018. u 11:16 Autor: B. P.

Nedeljković je prikupio određenu sumu novca, te dio dao raditeljima, ali je na svoj račun prebacio 6.000 maraka i najvjerovatnije ih potrošio

FOTO: Ilustracija

Policajci Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Bosanska Gradiška jučer su banjalučkom Okružnom tužilaštvu podnijeli izvještaj protiv 50-godišnjeg državljanina Srbije zbog krivičnog djela prevara, a kako nezvanično saznajemo, radi se o Nenadu Nedeljkoviću. 

Iz PU Bosanska Gradiška, navodeći inicijale osumnjičenog, saopćili su kako je Nedeljković od septembra do decembra prošle godine doveo u zabludu oštećene i donatore, jer je kao ovlašćena osoba udruženja građana za humanitarni rad za djecu i omladinu sa posebnim potrebama, putem telefonskog poziva namijenjenog za pomoć, prikupio novčanu donaciju za oboljelog dječaka u iznosu od oko 6.000 KM.

Kako nezvanično saznajemo, radi se o Udruženju Građana "Moj život je u vašim rukama", koje je registrovano u Bosanskoj Gradiški. Nedeljković se sumnjiči da je, kao ovlaštena osoba ispred udruženja stupio u kontakt sa raditeljima oboljelog dječaka i ponudio im da pokrene akciju za liječenje djeteta. Nakon toga je putem jednog telekom operatera osbosobljen humanitarni broj koji su pozivali svi oni koji su željeli pomoći. 

Nedeljković je tako prikupio određenu sumu novca, te dio dao raditeljima, ali je na svoj račun prebacio 6.000 maraka i najvjerovatnije ih potrošio, jer novac nije pronađen. 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije