open-navfaktor-logo
search
Koronavirus
State Department preporučio državljanima SAD-a da ne putuju u Crnu Goru
State Department izdao je nove preporuke Amerikancima za međunarodna putovanja, u okviru kojih se državljanima Sjedinjenih Američkih Država (SAD) savjetuje da zbog COVID-19 ne putuju u Crnu Goru za koju je izdato upozorenje najvišeg, četvrtog nivoa.
17.02.2021. u 11:04
get url
text

Na internet stranici State Departmenta navodi se da bi putnici koji idu u Crnu Goru mogli da se suoče sa zatvaranjem granica i aerodroma, zabranama putovanja, naredbama da se ne izlazi iz kuće, zatvaranjem biznisa i drugim vanrednim uslovima zbog COVID-19.

- Putnicima koji moraju da putuju u Crnu Goru savjetuje se da se testiraju jedan do tri dana prije putovanja i da ne putuju ako čekaju rezultate, ukoliko su na testu pozitivni ili su bolesni - navodi se u preporukama.

Također, preporučuje se i da se prije povratka u SAD putnici testiraju jedan do tri dana prije puta, a da nakon dolaska preduzmu korake da bi spriječili širenje bolesti, između ostalog, da nose maske van kuće i drže fizičku distancu od ljudi koji nijesu članovi njihovih domaćinstava.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.