open-navfaktor-logo
search
Dvoje povrijeđenih
Strujni udar na Željezničkoj stanici u Konjicu: Maloljetnik u životnoj opasnosti
Kako nam je potvrdila dežurna tužiteljica, koja rukovodi uviđajem na mjestu događaja, radi se o tinejdžerima, od kojih je jedan zadobio teže povrede, dok je drugi lakše povrijeđen
14.07.2019. u 19:05
get url
text

Na Željezničkoj stanici u Konjicu u poslijepodnevnim satima najvjerovatnije je došlo do strujnog udara na jednom od vagona, usljed kojeg su povrijeđene dvije osobe.

Kako nam je potvrdila dežurna tužiteljica, koja rukovodi uviđajem na mjestu događaja, radi se o tinejdžerima, od kojih je jedan zadobio teže povrede, dok je drugi lakše povrijeđen.

- Nakon što uviđaj bude gotov, bit će poznato više informacija. Istraga je u toku. Za sada ne postoje osnovi sumnje da je počinjeno krivično djelo - kazala je tužiteljica.

Na uviđaj su izašli i policajci MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Kako nam je potvrdio Ljudevit Marić, glasnogovornik MUP-a HNK, teško povrijeđeni maloljetnik je prevezen u bolnicu u Sarajevo.

- Prema posljednjim informacijama koje sam dobio sa terena, on se nalazi u životnoj opasnosti. Istraga će utvrditi šta se tačno dogodilo, ali prema onome što je nama prijavljeno, djeca su se navodno igrala na vagonu koji je bio pod električnim naponom. Više o svemu ćemo znati sutra nakon okončanja uviđaja - kazao je Marić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.