open-navfaktor-logo
search
Na licu mjesta
Svjedokinja eksplozije: Sve je bilo kao u filmovima
Vidjeli smo kako gori vatra i brat je izašao na vrata, a potom nam je rekao da bježimo jer će sada eksplodirati, mkaže Prguda
07.07.2019. u 17:28
get url
text
get url
text

Stanovnike Čengić Vile i Otoke danas su uznemirile eksplozije i požar na stambeno-poslovnoj zgradi u Gradačačkoj ulici, koji je vrlo brzo ugašen. Jedan od očevidaca bila je i Sena Prguda, čiji je brat vlasnik poslovnog prostora u zgradi, i ona je cijeli događaj prepričala za naš portal.

- Sve je bilo kao u filmovima. Poslovni prostor mog brata je dijelom izgorio i on se nalazi do prostora odakle je krenuo požar. Vidjeli smo kako gori vatra i brat je izašao na vrata, a potom nam je rekao da bježimo jer će sada eksplodirati. Pobacala sam stvari i sa svojom unukom i kćerkom od brata počela da bježim. Kada smo se odmakli desetak metara počele su eksplozije. Bile su četiri veće eksplozije i desetak manjih. Nakon prve eksplozije izletila su vrata i vidio se veliki dim i vatra. Jedan čovjek iz auta je izvadio šlauf i počeo je da gasi vatru, ali ništa nije mogao sam uraditi. Ubrzo su stigle policija i vatrogasci – kaže za Faktor Sena Prguda.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.