open-navfaktor-logo
search
Ima i povrijeđenih
Trumpove pristalice tukle se s kontrademonstrantima na ulicama Washingtona
Pristalice američkog predsjednika Donalda Trumpa tukle su se s kontrademonstrantima na ulicama Washingtona u nedjelju rano ujutro, a zabilježeno je nekoliko tuča, najmanje jedna povreda nožem i 20 hapšenja.
15.11.2020. u 10:43
get url
text

U nekoliko drugih američkih gradova također su se okupile Trumpove pristalice, koje ne žele prihvatiti pobjedu demokratskog kandidata Joea Bidena na američkim predsjedničkim izborima.

Uprkos tome što nema dokaza za neregularnosti ili druge probleme koji bi mogli preokrenuti rezultat izbora, okupljeni su uzvikivali "Zaustavite krađu" i "Brojite svaki glas".

Kako je padala noć, tako su se relativno mirne demonstracije u Washingtonu pretvarale u nasilne. Na snimcima koji su postavljeni na društvene mreže, vide se tuče i bacanje predmeta između suprotstavljenih strana.

Uhapšeni su optuženi za napade i posjedovanje oružja, tvrde zvaničnici.

Dva policajca su povrijeđena, a zaplijenjeno je nekoliko komada oružja. Jedna osoba zadobila je ubodne rane, rekla je glasnogovornica gradske hitne službe.

Washington Post tvrdi da se taj incident desio tokom sukoba Trumpovih pristalica, od kojih su neki nosili palice, i kontrademonstranata.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.