open-navfaktor-logo
search
Najavljuju žalbu
Tužilaštvo KS: Neugodno smo iznenađeni presudom Sefiću
U Tužilaštvu KS su "zabrinuti i istovremeno neugodno iznenađeni odlukom Suda o izmjeni činjeničnog opisa optužnice, odnosno prihvatanjem nalaza vještaka odbrane koji je rekao da je Sanjin Sefić vozio 65 kilometara na sat"
26.09.2018. u 12:11
get url
text

Tužilaštvo Kantona Sarajevo najavilo je žalbu na presudu kojom je danas Sanjin Sefić osuđen na 14 i po godina zatvora zbog saobraćajne nesreće u kojoj su stradale studentice Selma Agić i Edita Malkoč, kao i na oslobađajuću presudu za njegove pomagače.

Kako nam je rečeno u Tužilaštvu, zabrinuti su i istovremeno neugodno iznenađeni odlukom Suda o izmjeni činjeničnog opisa optužnice, odnosno prihvatanjem nalaza vještaka odbrane koji je rekao da je Sanjin Sefić vozio 65 kilometara na sat. Tužilaštvo je utvrdilo i u optužnici je navedeno da je Sefić išao brzinom većom od 100 kilometara na sat.

- Nakon dobijanja pismenog otpravka presude Tužilaštvo će uložiti žalbu i na visinu sankcije izrečene Sanjinu Sefiću, ali i na oslobađajući dio optuženima koji su se teretili za pomaganje izvršiocu nakon počinjenja krivičnog djela - kazala nam je Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva KS.

Podsjetimo i da je glavna kantonalna tužiteljica Dalida Burzić ranije podnijela disciplinsku prijavu protiv tužiteljice Advije Hajdo Balta, koja je postupala u ovom predmetu, a zbog njene nespremnosti za iznošenje završnih riječi u ovom slučaju.

To je za posljedicu imalo jednu u nizu odgoda, koje su pratile cijeli ovaj slučaj. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.