open-navfaktor-logo
search
Ledeno nevrijeme
U arktičkoj oluji u SAD-u život izgubilo najmanje 48 osoba
Arktička zimska oluja koja je pogodila veći dio srednjeg zapada i sjevera Sjedinjenih Američkih Država (SAD), odnijela je najmanje 48 života, dok su zahvaćena područja prekrivena rekordnim snijegom i ledom, javlja Anadolu Agency (AA).  
26.12.2022. u 21:45
get url
text

 - Sezona Božića 2022. godine donijela je mećavu u kojoj je oko 60 posto stanovništva SAD-a suočeno sa nekakvim zimskim problemima, kao i ekstremnim temperaturama i uslovima - objavili su Fox News i CNN.

Snijeg je padao u većem dijelu zemlje, i to sve od Apalačkih planina do južne granice s Meksikom.

U nedjelju kasno naveče, guvernerka New Yorka Kathy Hochul pozvala je stanovnike da ostanu kod kuće u naredna 24 sata.

Hitne pomoći u više gradova od Mainea do Seattlea spriječene su da rade svoj posao zbog niskih temperatura, velikih snježnih nanosa i zatrpanih vozila. U više država širom zemlje došlo je do prekida u snabdijevanju električnom energijom.

Aerodromi su zatvoreni, a Buffalo, Denver i Detroit su samo neki od glavnih aerodroma na kojima su otkazani letovi. Prema FlightAware, web stranici koja prati svakodnevna kašnjenja i otkazivanja letova, na Božić je otkazano 4.937 letova, a kasnilo je 16.869 letova. U ponedjeljak je otkazano 4.190 letova, dok je zabilježeno 13.047 kašnjenja.

Nacionalna meteorološka služba najavila je da će se vremenske prilike poboljšati od utorka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.