Šteta oko 100.000 eura

U Austriji pala automafija: Unajmljena vozila "prebacivali" u BiH i Srbiju

Objavljeno: 27.10.2018. u 19:05

Sumnjiče se da su tokom maja i juna, koristeći lažne lične podatke, unajmili pet vozila u različitim rent-a-car kompanijama u Koruškoj i Štajerskoj i potom ih odvezli u BiH i Srbiju

FOTO: ILUSTRACIJA

Policija austrijske pokrajine Koruške vodi istragu protiv trojice muškaraca koji su osumnjičeni za krađu rent-a-car vozila.

Sumnjiče se da su tokom maja i juna, koristeći lažne lične podatke, unajmili pet vozila u različitim rent-a-car kompanijama u Koruškoj i Štajerskoj i potom ih odvezli u BiH i Srbiju.

Automobilima se izgubio svaki trag, a načinjena je materijalna šteta od oko 100.000 eura, piše "ORF".

Službenici koruške policije za ova djela sumnjiče 42-godišnjeg državljanina Hrvatske, 40-godišnjeg državljanina Rusije nastanjenog u Barnbachu ( Austrija) i 22-godišnjeg Austrijanca iz Vulkermarkta.

Hrvat i Rus su djelimično priznali krađu i nalaze se u pritvoru u Klagenfurtu dok se Austrijanac sa slobode brani od optužbi da je pružao logističku podršku pri unajmljivanju vozila i njihovom prebacivanju u BiH i Srbiju.

Izvor:   ORF

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije