open-navfaktor-logo
search
Trojica uhapšenih
U frižideru nađeno više od kile spida: SIPA saopćila detalje akcije u Sarajevu
Trojica uhapšenih i više od kilogram oduezetog spida, pištolji, kao i oko 100 grama marihuane, telefoni, automobil, SIM kartce..., epilog je jučerašnje akcije SIPA-e u Sarajevu, saopćeno je danas iz te policijske agencije.
12.08.2020. u 13:22
get url
text

Uhapšeni trojac sumnjiči se za krivično djelo naeovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

VEZANI TEKST - SIPA hapsi dilere u Sarajevu, u toku pretresi na više lokacija

- Postupajući po naredbama Osnovnog suda u Sokocu i Kantonalnog suda u Sarajevu, policijski službenici SIPA-e su na području Kantona Sarajevo i Istočnog Sarajeva pretresli tri lokacije prilikom čega su otkrili i privremeno oduzeli oko 1.250 grama nepoznate materije koja svojim izgledom i strukturom asocira na opojnu drogu amfetamin, 100 grama nepoznate materije koja svojim izgledom i strukturom asocira na opojnu drogu kanabis sativa, dva pištolja sa pripadajućom municijom, četiri mobilna telefona sa SIM karticama, jedno putničko motorno vozilo i određenu količinu novca za koji postoje osnovi sumnje da je stečen izvršenjem krivičnog djela - navodi se u saopćenju SIPA-e.

{$galerijaFotografija}

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, uhapšeni će biti predati u daljnju nadležnost Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

- O realizaciji navedenih aktivnosti SIPA će spomenutim pravosudnim institucijama dostaviti odgovarajuće izvještaje - navodi se u saopćenju SIPA-e.

{$galerijaFotografija}

SIPA, Hrasno, droga
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.