Maskirani razbojnici

U Noći vještica u Parizu i Lyonu zbog pljački prodavnica uhapšeno 100 osoba

Objavljeno: 01.11.2018. u 14:54

Omladina u predgrađima francuskih gradova od početka devedesetih godina prošlog stoljeća svake godine pali stotine automobila u novogodišnjoj noći i na Dan pada Bastilje

Francuska policija uhapsila je više od 100 osoba nakon što su maskirani pripadnici bandi tokom Noći vještica uznemiravali stanovništvo i pljačkali prodavnice u predgrađima Pariza i u centru Lyona, saopćili su danas francuski policijski zvaničnici.

Maskirani mladi ljudi putem društvenih mreža su pozivali na "čišćenje" policije, navodi Reuters.

- Noć vještica mora da ostane proslava, "čišćenje" nije šala, to je prijetnja - rekao je francuski ministar unutrašnjih poslova Christoph Castaner.

Ministar je naveo da je 15.000 policajaca bilo raspoređeno širom Francuske u srijedu uvečer i da je nasilje bilo daleko manje ozbiljno u odnosu na ono od prije godinu.

Omladina u predgrađima francuskih gradova od početka devedesetih godina prošlog stoljeća svake godine pali stotine automobila u novogodišnjoj noći i na Dan pada Bastilje.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije