open-navfaktor-logo
search
Velika prilika
U turističkoj ponudi Livna 700 divljih konja
Riječ je o izletu koji uključuje odlazak na izvor Bistrice, posjetu planine Cincar i potragu za krdima konja, a onda i tradicionalnim ručkom sa jelima ovog kraja, dodao je Mamuza
06.11.2019. u 11:25
get url
text
Marin Mamuza

Marin Mamuza vratio se prije par godina iz Zagreba, gdje je studirao film i TV produkciju, u Livno sa željom da pokrene vlastiti posao u kojem će spojiti ljubav prema prirodi i fotografiji sa dobrom biznis idejom. 

 Fotografijom se počeo baviti kako bi zaradio novac za gitaru, ali to je postala njegova ljubav koja ga je povukla prema filmu, a onda i turizmu.

- Tako ću se i vratiti u ovaj kraj, jer me je uvijek oduševljavala okolica Livna, priroda i konji. Kroz fotografiju sam prikazao ovaj prostor i time privukao brojne goste. Prvo su to bili moji prijatelji i poznanici, a onda se priča širila dalje. Razvili smo posebne ponude i prijedloge, te je iz toga izrasla i cijela priča o "Continental Adventure" i turama fokusiranim na potragu za divljim konjima - pojašnjava Mamuza.

Njegov poslovni prijedlog je prihvaćen u Tehnološkom parku Linnovate i danas uspješno radi foto-safarije divljih konja.

- Riječ je o izletu koji uključuje odlazak na izvor Bistrice, posjetu planine Cincar i potragu za krdima konja, a onda i tradicionalnim ručkom sa jelima ovog kraja - dodao je Mamuza.

Livanjski kraj može se pohvaliti krdom od 700 divljih konja, te Mamuza vjeruje da u tome leži posebnost i velika prilika za razvoj turizma, saopćeno je iz USAID Projekta "Diaspora Invest".

 

 

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.