Brčko

Učenik skočio s drugog sprata škole, van životne opasnosti

Objavljeno: 05.09.2018. u 15:07

Učenik sedmog razreda Druge osnovne škole u Brčkom jutros je nekoliko minuta prije početka školske nastave skočio kroz prozor

Osmanović posjetio učenika u bolnici

FOTO: VLADA BRČKO DISTRIKTA

Prema riječima šefa Odjela za obrazovanje Vlade Brčko distrikta BiH Senada Osmanovića, učenik je van životne opasnosti.

Osmanović je kazao da je učenik vjerovatno skočio zbog porodičnih problema i pritiska koje je osjećao, dodajući da je se radi o odličnom učeniku i da nije problematičnog ponašanja, saopćeno je iz Vlade Brčko distrikta BiH.

Osmanović je kazao kako je današnji događaj još jedan pokazatelj da obrazovne institucije, ali i roditelji, trebaju više sarađivati i baviti se više odgojnim radom, a komunikacija između stručnih timova svih škola, razrednih starješina, roditelja i učenika mora se podići na veću razinu.

- Apelujem na roditelje da, koliko mogu, kontroliraju i društvene mreže, da obrate pažnju s kim njihova djeca komuniciraju, druže se, ali i da očekivanja uspjeha od učenika budu u nekom realnom odnosu i mogućnostima. Često se djeci učenicima postavljaju veći zahtjevi, što im stvara određeni pritisak i, nažalost, mogu reagirati na način kao što se danas desilo - kazao je Osmanović.

Nakon posjete Drugoj osnovnoj školi Osmanović je kazao da je naređeno direktorima i psiholozima da se održi sastanak psihologa te počne i s komunikacijom s roditeljima kako bi se ovakvi i slični događaji spriječili.

- Danas je treći dan škole i nije se moglo pretpostaviti da će se ovo desiti. Vjerovatno se nikada neće moći 100 posto determinisati svaki problem, ali razrednik mora da zna kakve probleme ima učenik i u porodici, školi i to dobar razrednik treba i može da zna kako bi se u saradnji sa školskim timom, psihologom i pedagogom prevenirale nemile situacije - kazao je Osmanović.

Dr. Darko lazić, hirurg u brčanskoj bolnici kazao je da je dječak prilikom pada zadobio prelom podlaktice, te da je nakon detaljne pretrage kojom je utvrđeno da nema unutrašnjeg krvarenja, u opće dobrom stanju upućen na UKC Tuzla, kako bi mu se uradila i detaljnija CT dijagnostika. 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije