FBI

Uhapšen Amerikanac koji je za četvrtak planirao masovnu pucnjavu u crkvi

Objavljeno: 20.08.2019. u 18:55

Vozač kamiona Thomas Matthew McVicker uhapšen je nakon prijetnji da će izvršiti masovnu pucnjavu u crkvi u Memphisu, u američkoj saveznoj državi Tennessee, saopštio FBI. 

Nije navedeno o kojoj crkvi u Memphisu je riječ

Vozač kamiona uhapšen je nakon prijetnji da će izvršiti masovnu pucnjavu u crkvi u Memphisu, u američkoj saveznoj državi Tennessee, saopštila je američka obavještajna agencija (FBI).  Thomas Matthew McVicker (38) uhapšen je u Indianapolisu prije nego je proveo plan. To je najnoviji slučaj hapšenja u SAD-u zbog sličnih prijetnji.

- McVicker je masovnu pucnjavu i samoubistvo planiralo za četvrtak - izjavio je specijalni agent FBI-a. 

Ranije ovog mjeseca, McViskerova prijateljica iz Alabame dojavila je agentu FBI-ja da je 38-godišnjak razmatrao pucnjavu u crkvi ili ubiti ljude na ulici. Njegova majka je izjavila da je posjedovao pištolj i da je ponekad koristio kokain i metamfetamin. Također, je istakla da se njen sin liječi od šizofrenije.  FBI je potvrdio da je McVicker od svog poslodavca u četvrtak zatražio slobodan dan, uz najavu da će ga provesti u Memphisu. 

U saopštenju se ne navode njegovi motivi niti o kojoj crkvi u Memphisu je riječ. Njegova prijateljica nije saznala tačnu lokaciju planiranog napada. 

- McVicker je insistirao da će se 'nešto' dogoditi kada ode u Memphis - navodi se u saopštenju.

Okolnosti njegovog hapšenja u Indiani nisu navedene. 

 

 

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije