open-navfaktor-logo
search
Pucao iz pištolja
Uhapšen muškarac iz Bratunca zbog pokušaja ubistva maloljetnika
Slučaj je prijavljen Policijskoj stanici Bratunac sinoć oko 22.40 sata
13.07.2019. u 10:28
get url
text

Muškarac inicijala I.O. (1962.) iz Bratunca uhapšen je zbog sumnje da je počinio ubistvo u pokušaju. Nezvanično, I.O. je lišen slobode nakon što je pucao iz pištolja na 16-godinjeg mladića, koji je zadobio prostrijelnu ranu desne ruke i nije životno ugrožen.

Slučaj je prijavljen Policijskoj stanici Bratunac sinoć oko 22.40 sata, kada je u Dom zdravlja u toj općini primljena maloljetna osoba koje je zadobila povrede koje su nastale usljed upotrebe vatrenog oružja.

Po prijavi su postupili policijski službenici iz Zvornika, koji su utvrdili da je u mjestu Pobuđe, u općini Bratunac, I.O. upotrebom vatrenog oružja nanio povrede maloljetniku, zbog čega je lišen slobode. Povrijeđeni je prevezen u javnu zdravstvenu ustanovu Bolnica Zvornik radi ukazivanja ljekarske pomoći.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina. Policijski službenici nastavljaju s preduzimanjem mjera i radnji iz svoje nadležnosti s ciljem dokumentovanja krivičnog djela, saopćeno je iz Policijske uprave Zvornik.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.