Akcija "Hirurg"

Uhapšeni doktori i medicinska sestra predati Tužilaštvu KS

Objavljeno: 29.06.2019. u 13:08 Autor: M. M.

Tužilaštvu predati doktori Dragiša Đogović, Emir Baraković i Haris Pandža, te medicinska sestra Eldina Handžić

FOTO: Kemal Softić

Tri doktora i medicinska sestra iz Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš", a koji su jučer uhapšeni u akciji "Hirurg", predati su u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Tužilaštvu su predati šef Odjela plastične hirurgije Dragiša Đogović, zatim doktori Emir Baraković i Haris Pandža, te medicinska sestra Eldina Handžić.

Foto: Kemal Softić

Oni se sumnjiče za krivična djela zloupotreba službenog položaja, te primanje dara ili drugih oblika koristi. Konkretno, sumnjiče se da su u proteklom periodu od pacijenata uzimali novac za zdravstveno usluge. 

Glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić kazala je da je postupajući tužilac za osumnjičene naložio 24-satno zadržavanje.

- Nakon što ih u tom zakonskom roku ispita, postupajuća tužiteljica će donijeti odluku o eventualnom prijedlogu pritvora - rekla je Bavčić.

Akciju "Hirurg" proveli su jučer pod nadzorom Tužilaštva KS pripadnici sarajevskog MUP-a, uz asistenciju Obavještajno- sigurnosne agencije (OSA) BiH, a tom prilikom pretresene su i prostorije Opće bolnice. 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije