Istraga

Uhapšeni pušten: Čija je droga pronađena u tuzlanskom naselju Bare

Objavljeno: 19.09.2019. u 13:31 Autor: J. B.

Na području tuzlanskog naselja Bare, pronađeno je i oduzeto 7.324 tableta ekstazija, kao i 22 vrećice sa ukupno 11,3 kilograma spida

MUP TK: Dio zaplijenjene droge

FOTO: J. Bojić

Muškarac koji je uhapšen nakon pronalaska velike količine droge u tuzlanskom naselju Bare, pušten je na slobodu nakon što je ispitan u Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona, potvrđeno je za Faktor.

- Za sada nema dokaza ni indicija da je uhapšeni na bilo koji način povezan s pronađenom drogom. To je utvrđeno nakon njegovog ispitivanja i analize dokaza te je on pušten, jer trenutno ga se ne može dovoditi u vezu s krivičnim djelom - kaže Admir Arnautović, glasnogovornik Kantonalnog tužilaštva TK.

Podsjećamo, u akciji koju su 14. i 15. septembra istražitelji MUP-a Tuzlanskog kantona izveli na području tuzlanskog naselja Bare, pronađeno je i oduzeto 7.324 tableta ekstazija, kao i 22 vrećice sa ukupno 11,3 kilograma spida.

Policija je procijenila da se zaplijenjana druga vrijedi oko 600 hiljada maraka, međutim nezvanično saznajemo da ulična vrijednost droge može biti i duplo veća.

Također saznajemo da je droga pronađena u kući koja nije stalno nastanjena i da policija i tužilaštvo tek treba, u nastavku istrage, da eventualno otkriju kome pripada.

Sudeći po količini zaplijenjene droge iza svega stoji organizirana kriminalna grupa.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije