open-navfaktor-logo
search
Istraga
Uhapšeni pušten: Čija je droga pronađena u tuzlanskom naselju Bare
Na području tuzlanskog naselja Bare, pronađeno je i oduzeto 7.324 tableta ekstazija, kao i 22 vrećice sa ukupno 11,3 kilograma spida
19.09.2019. u 13:31
get url
text
MUP TK: Dio zaplijenjene droge

Muškarac koji je uhapšen nakon pronalaska velike količine droge u tuzlanskom naselju Bare, pušten je na slobodu nakon što je ispitan u Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona, potvrđeno je za Faktor.

- Za sada nema dokaza ni indicija da je uhapšeni na bilo koji način povezan s pronađenom drogom. To je utvrđeno nakon njegovog ispitivanja i analize dokaza te je on pušten, jer trenutno ga se ne može dovoditi u vezu s krivičnim djelom - kaže Admir Arnautović, glasnogovornik Kantonalnog tužilaštva TK.

Podsjećamo, u akciji koju su 14. i 15. septembra istražitelji MUP-a Tuzlanskog kantona izveli na području tuzlanskog naselja Bare, pronađeno je i oduzeto 7.324 tableta ekstazija, kao i 22 vrećice sa ukupno 11,3 kilograma spida.

Policija je procijenila da se zaplijenjana druga vrijedi oko 600 hiljada maraka, međutim nezvanično saznajemo da ulična vrijednost droge može biti i duplo veća.

Također saznajemo da je droga pronađena u kući koja nije stalno nastanjena i da policija i tužilaštvo tek treba, u nastavku istrage, da eventualno otkriju kome pripada.

Sudeći po količini zaplijenjene droge iza svega stoji organizirana kriminalna grupa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.