Rasvijetljen slučaj

Ukrao novac iz džamije u Vokosavlju pa lažno prijavio krivično djelo

Objavljeno: 11.05.2019. u 14:34

A. M. je prethodno lažno prijavio da su ga napale dvije maskirane osobe iz tog vjerskog objekta, nakon čega su otuđile kutiju sa novcem, a potom se vozilom „VW golf 2“ udaljile s mjesta događaja

Policija u Modriči uhapsila je danas osobu inicijala A. M. (1994.) iz Odžaka zbog osnova sumnje da je 10. na 11. maj iz džamije na području općine Vukosavlje otuđila kutiju sa novcem od dobrovoljnih priloga.

A. M. je prethodno lažno prijavio da su ga napale dvije maskirane osobe iz tog vjerskog objekta, nakon čega su otuđile kutiju sa novcem, a potom se vozilom „VW golf 2“ udaljile s mjesta događaja.

- Policijski službenici su preduzeli niz operativnih istražnih mjera i radnji te utvrdili da se radi o lažnoj prijavi, saopćeno je danas iz Policijske uprave Doboj.

Otuđeni novac je pronađen i bit će vraćen. Nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Doboj će biti dostavljen izvještaj o izvršenom krivičnom djelu krađa, navode iz policije.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije