open-navfaktor-logo
search
Banjalučki sud
Umanjene kazne bivšim pravobraniocima u RS-u, odbrana najavljuje žalbe
Okružni sud Banja Luka osudio je u ponovljenom postupku bivšeg zamjenika pravobranioca RS-a Mirka Stojčinovićai njegovog pomoćnika Borislava Jeličića na dvije i po godine, odnosno devet mjeseci zatvora zbog zluopotrebe službenog položaja.
28.07.2021. u 14:03
get url
text

Vrhovni sud RS-a je u decembru prošle godine ukinuo prvostepene presude i postupak vratio na novo suđenje, a sudsko vijeće im je sada umanjilo kazne. Odbrana ovog dvojca, za Faktor je potvrdila da će ponovo uložiti žalbe.

Stojčinović i Jeličić su ranije u Okružnom sudu Banja Luka nepravosnažno osuđeni na ukupno pet i po godina zatvora zbog višemilionske štete koja je nanesena Gradu Banja Luka. Stojčinović je u prvostepenom postupku bio osuđen na četiri i po, a Jeličić na godinu dana zatvora.

Optužbe su se odnosile na predmete "Poljoprivredna škola", "Građa" i "Naš dom".

Optužnica je Stojičinovića teretila da je u predmetima "Građa" i "Naš dom" oštetio grad za oko 7,5 miliona KM, a da se u slučaju "Poljoprivredna škola" zajedno sa Jeličićem, a bez saglasnosti grada, odrekao tužbe i zaključio sudsko poravnanje u vezi sa pravom raspolaganja nad nekretninama ukupne vrijednosti preko 16 miliona KM.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.