open-navfaktor-logo
search
Kritike opozicije
Varoufakis: Ovo je autogol grčke diplomatije, kao onaj kad smo prigrlili Karadžića
Ta usporedba je uslijedila nakon Haftarove posjete Atini u petak, gdje se sastao sa tamošnjim premijerom Kyriakosom Mitsotakisom i ministrom vanjskih poslova Nikosom Dendiasom
19.01.2020. u 09:11
get url
text
Yanis Varoufakis
get url
text

Lider grčke opozicione stranke Yanis Varoufakis uporedio je libijskog komandanta Khalifu Haftara sa osuđenim ratnim zločincem Radovanom Karadžićem.

Ta usporedba je uslijedila nakon Haftarove posjete Atini u petak, gdje se sastao sa tamošnjim premijerom Kyriakosom Mitsotakisom i ministrom vanjskih poslova Nikosom Dendiasom.

- Atina je danas ugostila libijskog vojskovođu Haftara. Autogol grčke diplomatije, sličan onom 90-ih kada je vlada na čelu s Mitsotakisom (Konstantinos Mitsotakis, op.a.) prigrlila Karadžića. Kako smo došli ovdje? Sve je počelo nečasnim savezom Tsipras-Netanyahu-Exxon u bušenju nafte i gasa - napisao je na Twitteru Yanis Varoufakis, bivši grčki ministar finansija.

Otac današnjeg premijera je obnašao premijersku dužnost 90-ih godina, kada je ratni zločinac Karadžić posjetio Grčku.

Karadžić je, podsjetit ćemo, osuđen na doživotnu zatvorsku kaznu zbog ratnih zločina počinjenih u Bosni i Hercegovini, uključujući i genocid u Srebrenici.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.