open-navfaktor-logo
search
Zvekuša kod Konjica
Zadobio povrede po cijelom tijelu: Helikopterom EUFOR-a evakuiran povrijeđeni lovac
Pripadnici Gorske službe spašavanja Stanica Konjic prije 40-tak minuta iz rejona Zvekuše kod Konjica uspjeli su evakuisati starijeg muškarca, inicijala B. B., stanovnika općine Konjic, koji je sijekući drva, pao sa stijene i zadobio povrede opasne po život.
22.05.2021. u 21:29
get url
text

Prema riječima Mersuda Mešukića, spasioca, GSS Stanica Konjic, danas je oko 14 sati dobila dojavu nakon čega je uslijedila akcija spašavanja.

 

- Došli smo do povrijeđenog, medicinski ga zbrinuli, upakovali, a potom pozvali helikopter EUFOR-a koji je povrijeđenog muškarca prebacio u Konjic, odakle će, prema našim informacijama, biti transportovan u Kantonalnu bolnicu Mostar – kazao je Mešukić.

Dodao je da osoba ima povrede po cijelom tijelu, od glave, ramena, prijeloma rebara…

- Prema informacijama koje smo dobili, čovjek je lovac, a sa mještanima je išao da siječe tisu koja se koristi kao podloga za trofeje – kazao je Mešukić.

Služba za civilnu zaštitu i vatrogastvo Općine Konjic zahvalila se na maksimalno profesionalnom angažmanu pripadnicima GSS-a, EUFOR-a, Ministarstvu Sigurnosti BiH i svim drugim institucijama koje su učestvovale u akciji spašavanja unesrećenog.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.