U vanjskoj nastambi gibona u Zoološkom vrtu grada Zagreba postavljene su kutije sa zastavama Hrvatske i Češke, punjenje identičnom hranom: komadima brokule, limuna, batata i krastavca, javlja Anadolu Agency (AA).

Kad su giboni krenuli prema kutijama, ženski je dio porodice izabrao hrvatsku kutiju. Dvadesetsedmogodišnja Fiona i njezina šestogodišnja kći Kulička obilno su se počastile voćem i povrćem i tri su puta vadile hranu iz kutije, dok se trogodišnja Dora znatiželjno vrtjela oko njihovih nogu.

Njezin pak dvadesettrogodišnji otac Kent unio je veliki nemir među navijače Vatrenih. Odlučio je poslužiti se hranom iz češke kutije, a upravo se njega smatra glavnim prognostičarem, kažu uposlenici zagrebačkog ZOO vrta.

Fiona je u Zagreb stigla iz Češke, a Kent iz Nizozemske. Kćeri su im rođene Zagrepčanke.

- Kent je krivo prognozirao pobjednika prošle utakmice hrvatske reprezentacije na Evropskom prvenstvu. Tada je predviđao nadmoć Hrvata nad Englezima. Sada želimo vjerovati da mu ove godine ne ide prognoziranje i da griješi u izboru večerašnjeg pobjednika. Možda je ovako danas prognozirao i zbog mira u kući jer ne želi ljutiti partnericu Čehinju. Kada se članovi porodice gibona podijele oko prognoze pobjednika, to nam unosi nemir, no "divlje srce" grada i večeras će srčano biti uz Vatrene - kazao je Damir Skok, direktor Zoološkog vrta grada Zagreba.

Iduća prognoza zagrebačkih gibona bit će u utorak, na dan utakmice Hrvatske i Škotske.