open-navfaktor-logo
search
Uprava na ispitu
Zakazana konferencija za medije: Kako su Hercegbosanske šume u minusu 15 miliona KM
Novinarima bi se trebali obratiti predsjednik Uprave Društva Branko Ivković, izvršni direktor za poslove šumarstva David Mijoč kao i zamijenjeni članovi skupštine Društva Ile Krezo i Dragan Konta
05.10.2019. u 14:57
get url
text

Konferencija za medije koju organiziraju članovi Uprave ŠGD Hercegbosanske šume d.o.o Kupres održat će se 8. oktobra u zgradi Direkcije društva u Kupresu. Na konferenciji bi se trebalo govoriti o stanju u ŠGD Hercegbosanske šume d.o.o Kupres i osvrnuti na 3. vanrednu sjednicu Skupštine Livanjskog kantona gdje su smijenjeni te imenovani novi članovi Skupštine navedenog privrednog društva iz reda hrvatskog naroda.

Novinarima bi se trebali obratiti predsjednik Uprave Društva Branko Ivković, izvršni direktor za poslove šumarstva David Mijoč kao i zamijenjeni članovi skupštine Društva Ile Krezo i Dragan Konta.

Oni bi trebali odgovoriti na pitanje o poslovanju najprofitabilnijeg kantonalnog javnog preduzeća, zašto se unazad tri godine na klupama zastupnika nije našao njihov izvještaj o radu, a trebali bi govoriti i o gubicima ovog poduzeća od cca 15 miliona maraka koje je na zadnjoj sjednici Skupštine kantona pred zastupnike iznio ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva tog kantona Ivica Brešić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.