Skupština KS

Zašto Televizija Sarajevo ne prenosi sjednicu uživo

Objavljeno: 18.09.2018. u 11:20 Autor: R. D.

Zastupnik Mirsad Pindžo pitao je ko je zabranio Televiziji Sarajevo da ovu sjednicu  prenosi direktno, kao i sve sjednice do sada

FOTO: ARHIV

Počela je sjednica Skupštine Kantona Sarajevo, koja je prekinuta 6. septembra i odmah je data pauza, jer Televizija Sarajevo ne prenosi uživo ovu sjednicu.

Zastupnik Mirsad Pindžo pitao je ko je zabranio Televizi Sarajevo da ovu sjednicu prenosi direktno, kao i sve sjednice do sada. 

Zatim je data pauza od pola sata da rasprave o ovoj odluci menadžmenta i da Televizija Sarajevo počne emitirati uživo sa ove sjednice.

Pred zastupnicima je danas dnevni red sa još 32 tačke.

Između ostalog, na dnevnom redu su izvještaji o poslovanju javnih preduzeća uz imenovanja i razrješena članova skupština preduzeća.

Zastupnici će raspravljati o finansijskom poslovanju u 2017. godini, Zavoda zdravstvenog osiguranja, Kliničkom centru, Općoj bolnici „“Prim. dr. Abdulah Nakaš“, Psihijatrijske bolnice, Doma zdravlja KS, Zavoda za bolesti ovisnosti, Apoteka Sarajevo i ostalim javnim ustanovama u Kantonu Sarajevo.

Na dnevnom redu je i Nacrt strategije razvoja obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo za period 2018.-2022. godina.

Zastupnici će, također, raspravljati i o strategiji o mladima te finansijskom izvještaju Univerziteta u Sarajevu.

 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije