On je predat u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, ali se za sada brani šutnjom. 

Nezvanično saznajemo da je u pitanju član Bokserskog kluba Slavija.

Čolić je osumnjičen da je 26. augusta oko 20.40 sati u ulici Bana Strahinje, zajedno sa jednim ili više osoba, upotrebom metalnih palica, nanio teške povrede Kovačeviću. Drugi napadač još nije identifikovan, a nije utvrđen ni motiv napada. Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač tvrdi kako je za sada sigurno da iza ovog napada ne stoji niko iz vlasti.

Do sada je pretreseno šest lokacija, izuzeti su predmeti koji mogu koristiti kao dokaz u daljem postupku, zatim je oduzeto jedno vozilo, obavljena su dva prepoznavanja i saslušano deset osoba.

Načelnik PU Banja Luka Željko Spasojević je naglasio da je do sada oduzeto 16 predmeta, te da slijedi dalji rad pod nadzorom tužilaštva kako bi se identifikovali i drugi izvršioci ovog djela.

- Sve okolnosti nisu još utvrđene – kazao je Spasojević, te istakao da je uhapšeni od ranije poznat policiji.

Lukač je naglasio da napad nema veze sa vlašću, ali će se vidjeti „da li ima sa nekim drugim političarima“.

-Mogli smo da čujemo i teorije zavjere i političkih primjesa. Nema političke pozadine što se tiče pozicije i vlasti u RS. Nikome nije padalo na pamet da naručuje napade na novinare, posebno da ih napada na ovako brutalan način – rekao je Lukač.

Direktor policije RS Darko Ćulum se zahvalio Kovačeviću na saradnji tokom istrage koja je rezultirala rasvjetljavanjem ovog krivičnog djela, ubistva u pokušaju.