Ovaj 42-godišnjak može spavati i po 300 dana u godini, a sve to stvorilo je teret na njegovu porodicu, prenosi LADBible.

Stanje, koje je ime dobilo po osi hipotalamus-hipofiza-nadbubrežna žlijezda u mozgu - dijelu koji kontrolira tjelesnu reakciju na stres, također uzrokuje fluktuacije i promjene na proteinu mozga poznatom kao TNF-Alfa, koji je važan za razvoj, obnavljanje tkiva, imunitet i još mnogo toga, ali presudno igra ulogu u tome kako spavamo. Zbog svog poremećaja, Pukhram svojom trgovinom može upravljati samo pet dana mjesečno, a njegova porodica kaže kako je teško brinuti se za njega.

- U početku je znao spavati od 5 do 7 dana u jednom mahu. Zabrinuti zbog ovoga, potražili smo ljekarsku pomoć, ali njegova bolest nije mogla biti izliječena. Postepeno mu se stanje pogoršalo, a razdoblja sna povećavala i sada spava 20-25 dana u mjesecu - ispričao je član njegove porodice.

Liječenje ovog poremećaja uključuje antidepresive, držanje podalje od alkohola i lijekova bez recepta, odnosno svih stvari koji mogu omesti san. No, Pukhramova porodica se nada da će uz veće istraživanje ove bolesti, Pukhram napokon imati normalan san.