Akcija "Regija"

Zbog serijskih krađa uhapšeno pet Banjalučana

Objavljeno: 10.09.2018. u 12:00 Autor: E. F.

Pripadnici Policijskih uprava Banja Luka i Bosanska Gradiška uhapsili su pet osoba u okviru akcije ''Regija'', a zbog krađa i teških krađa

FOTO: ILUSTRACIJA

Kako je danas saopćeno iz Policijske uprave Banja Luka, akcija je realizovana u petak, a uhapšeni su M. G. (29), Đ. T. (33), A. H. (22), Ž. P. (22) i A. P. (21) svi iz Banja Luke.

- U saradnji sa Okružnim javnim tužilaštvom Banja Luka, preduzete su istražne radnje u okviru kojih su pronađeni predmeti koji potiču iz izvršenja krivičih djela i oni će biti vraćeni vlasnicima. Ukupno je rasvjetljeno 16 krivičnih djela sa područja PU Banja Luka i jedno sa područja PU Bosanska Gradiška, a tim krivičnim djelima pričinjena je materijalna šteta od ukupno 9.000 KM - navodi se u saopćenju.

Nakon izvršene krim obrade uhapšeni su pušteni, a nakon kompletiranja predmeta slijedi podnošenje izvještaja Okružnim javnom tužilaštu Banjaluka o počinjenim krivičnim djelima.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije